BURSA / NİLÜFER - İSMAİL KARASU İMAM HATİP ORTAOKULU

May

Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin daha iyi ortamda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri için yaptığımız çalışmalar kapsamında okul giriş bölümünü yeniden düzenledik hayırlı olsun.

Nis

Öğrencilerimeze daha iyi bir eğitim öğretim ortamı hazırlamak için yaptığımz çalışmalar kapsamında okulumuz giriş katı, öğretmenler odası, mescidimiz ve basket/voleybol sahamız yeniden dekore edilerek öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur. Çalışmalarımız halen devam etmektedir.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da büyük çoşlu ile kutlanmıştır. Bayramınız kutlu olsun.

Nis

Okulumuz futbol turnuvasında 4.olmuştur. Emeği geçen başta Sezin hocam ve öğrencilerimiz olmak üzere herkese teşekkürler.

Mrt

Öğrencilerimize geleneksel sanatımızı öğretmek, göstermek ve sevdirmek amacıyla Bursa Karagöz Müzesinde Karagöz Gölge Oyunu izlenmiş ve müze gesisi düzenlenmiştir.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan gündür. Birinci Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi'nin anıldığı gündür. Bu anlamlı günü okulumuzda coşku ile kutladık ve şehitlerimizi rahmetle andık.

Mrt

Okulmuz öğrecileri ile öğle arasında Ramazan mukabelesi başlamıştır. Tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Mrt

12 Şubat Pazartesi günü okulumuzda tüm öğretmen, öğrenci ve personelin katılımları ile deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat öncesi tüm sınıflarımızda deprem öncesi sırası ve sonrasında yapılacak ve alınacak tedbirler ile ilgili bilgilendirici video gösterimleri izletildi. Kısa sürede Okulumuz tahliye edildi ve öğrencilerimiz güvenli alana çıkarıldılar. “Deprem Öldürmez Bilgisizlik ve tedbirsizlik öldürür” ilkesi ile hareket ederek okulumuzda belirli aralıklar ile tatbikatlar devam edecektir. Katkılarından dolayı Sivil Savunma kulübüne teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi bugün sona erdi. Öğretmen ve öğrencilerimiz 15 günlük yarıyıl tatiline başladı. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz. 2023-2024 Eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacaktır.

Ock

15 Ocak 2024 pazartesi günü gerçekleştirilen “Genç Nida  hafızlık ve Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması”na okulumuz adına Ayşe Altın ve Zeynep  Sude Ertürk katılmış ,Ayşe Altın hafızlık yarışmasında 2.olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder ,başarılarının devamını dileriz.

Ock

Tecrübe paylaşımı etkinlikleri kapsamında Doç. Dr. Meral Seferioğlu söyleşi gerçekleştirmiştir.

Ock

Din, toprak, namus, vatan ve bayrak uğruna canını vermiş olanlara şehit diyoruz. Şehitler, bu dünyadan bedenen göçmüş olsa bile onlar ölü sayılmazlar. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in Bakara Suresi'nde ‘’Hak yolunda öldürülenlere ‘ölü’ demeyiniz; zira onlar diridir; fakat siz bunu bilemezsiniz.’’ Okul müdürümüzün konuşması için tıklayınız https://ismailkarasuiho.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/16/14/759756/dosyalar/2024_01/15100120_sehitlericinkonusmametni.docx

Ara

LGSye hazırlanan 8.sınıf öğrencilerimizin gidebilecekleri üst öğrenim kurumlarını tanımaları ve çalışma motivasyonlarının artırılması amacıyla ilimizde bulunan TOFAŞ Fen Lisesi ve İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ettik. Rehberlik servisi tarafından organize edilen tanıtım gezilerinde öğrencilerimiz okulları yakından tanıma ve merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular.

Ara

18 Aralık Dünya Arapça Günümüzü okulumuzda pano ve koridorları süsleyerek şarkılarla kutladık.

Ara

Okulumuzda sınıflar arası futbol turnuvası başlamış olup tüm öğrencilerimize başarılar aileriz.